torsdag 17 juli

GIH i strategiskt samarbete med RQT för att stärka svensk tennis

Publicerad:
Uppdaterad:

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) har inlett ett samarbete med Respect Quality Together (RQT) för att främja forskningsbaserad prestationsutveckling inom svensk tennis.

”Det här ger oss möjlighet att ta fram en ny svensk idrottsmodell där akademin får mer plats i idrottens utveckling. Vi kan bedriva relevant forskning i verkliga miljöer vilket stärker vår roll som kunskapsledande inom idrottsvetenskap.”, säger Per Nilsson, rektor på GIH.

Som en del av samarbetet kommer Nilsson att ingå i RQT:s sportkommitté, en grupp som syftar till att stödja RQT:s vision om att återupprätta det svenska tennisundret.

”Att GIH och RQT nu samverkar är en viktig signal om hur forskning och idrott kan samspela för att skapa hållbara resultat över tid.”, Julius Demburg, verksamhetsansvarig för RQT Academy Program.

RQT är en icke vinstdrivande organisation som fokuserar på elitutveckling, folkhälsa och integration, med verksamhet i Upplands Väsby. GIH ser RQT:s helhetsgrepp som relevant, vilket är en central anledning till samarbetet.

Tomas Enqvist, tidigare världsstjärna i tennis och mentor för RQT Academy Program, anser att samarbetet är betydelsefullt.

”Detta visar att vår modell håller hög kvalitet, både idrottsligt och pedagogiskt. Att GIH vill följa med på vår resa och bidra med sin akademiska erfarenhet ger oss nya möjligheter att göra verklig skillnad för svensk tennis.”

RQT är en icke vinstdrivande organisation som förenar elitutveckling, folkhälsa och integration. Verksamheten bedrivs i Upplands Väsby. GIH ser RQT:s helhetsgrepp som spännande, framtidsorienterat och relevant, vilket är en viktig anledning till samarbetet.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Ämnen i artikeln

Relaterade artiklar

Svenska Spel omsatte 1,8 miljarder under andra kvartalet

Rörelseresultatet minskar till följd av höjd spelskatt.

Bandyklubben vänder till positivt resultat

Klassiska bandyklubben redovisar ett resultat på 389 246 kronor, jämfört med ett minusresultat förgående år. Det egna kapitalet uppgår till cirka 2,8 miljoner kronor.

Städerna som får SM-veckan 2027 och 2028

Det blir andra gången för båda städerna att stå värd för detta evenemang. Inför sista gallringen stod det mellan Skövde och Skellefteå och Piteå.

Ishockeyförbundet och Sportway förlänger ”Svensk Hockey-TV” till 2030

Med över 300 ishallar utrustade med automatiserade och AI-styrda kamerasystem, har plattformen nått över 2,5 miljoner tittare och mer än 7 miljoner strömstarter, skriver man i ett pressmeddelande.